Szynka Iberico - Warszawa

Iberico to szynka wieprzowa produkowana z mięsa świni rasy iberyjskiej hodowanej na wolnym wybiegu i karmionej zbożem oraz ziołami. Szynka Iberico pochodzi z regionu Extremadura, znajdującego się w południowo zachodniej części Hiszpanii. Szynka iberyjska dojrzewa przez 24 miesiące w temperaturze 14-18 stopni Celsjusza. Obecnie jest ona dostępna również w Polsce.

SKLEP
Szynka Iberico – sklep La Tienda Espanola

Szynkę Iberico można obecnie kupić na terenie polski w sklepie La Tienda Espanola. Oferowany produkt cechuje się najwyższą jakością i międzynarodowym prestiżem. Szynka Iberico ze sklepu La tienda española ma charakterystyczny smak, który docenią nawet najbardziej wymagający klienci.

Sprawdź pełną ofertę!

Jaka jest cena szynki iberyjskiej?

Szynkę iberyjską można kupić za ok. 300 zł /6 kg. Nieco tańsze są łopatki dojrzewające Iberico. Ceny szynki iberyjskiej zależą głównie od wagi produktu oraz partii, z jakiej pochodzi mięso. Klienci głównie preferują standardowe szynki oraz prosciutto, gdyż mają więcej mięsa niż np. łopatki.

Gdzie kupić szynkę iberyjską?

Szynkę iberyjską można kupić w internecie oraz sklepach stacjonarnych. Obecnie coraz więcej firm zajmujących się sprzedażą produktów zagranicznych wprowadza do swojej oferty Iberico. Wynika to z faktu, iż cieszy się ona coraz większą popularnością na polskim rynku.

Jak przechowywać szynkę iberyjską?

Szynkę iberyjską należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w temperaturze 10-18 stopni Celsjusza. Najlepiej umieścić ją w piwnicy winnej lub spiżarni. Zaleca się powieszenie jej za kopyto lub umieszczenie na stojaku. Nie wolno przechowywać jej w plastikowej folii, gdyż może stracić swój wyjątkowy aromat.

Szynka iberyjska - opinie

Szynkę iberyjską kupiłem z polecenia znajomego, który bardzo ją zachwalał. Teraz rozumiem jej fenomen. Ma ona wyrazisty smak i aromat. Nigdy wcześniej nie jadłem niczego podobnego. Uważam, że przypadnie ona do gustu każdemu miłośnikowi wędlin. Świetnie smakuje w połączeniu z białym, wytrawnym winem oraz szampanem. Doskonale współgra z chlebem skropionym oliwą z oliwek. Polecam gorąco!


Zygmunt

Słyszałem wiele pozytywnych opinii o dojrzewającej szynce Iberico, dlatego zdecydowałem ją zamówić na spróbowanie. Początkowo byłem nieco zaskoczony jej ceną, ale w internecie udało mi się kupić sześcio kilogramowy produkt za niecałe 300 zł. Uważam, że jest ona warta swojej ceny! Charakteryzuje się wyjątkowym, niepowtarzalnym aromatem i wyrazistym smakiem. Jest świetnym dodatkiem do pieczywa z pomidorami. Ciekawą opcją jest także połączenie jej z gruszką, rukolą i parmezanem. Polecam ją wszystkim wielbicielom kuchni hiszpańskiej!


Andrzej

Niedawno zamówiłem hiszpańską szynkę Iberico i jestem zachwycony jej głębokim, wyrazistym smakiem! Powinno się ją podawać z grzankami lub pieczywem, jednak według mnie najlepiej spożywać ją samodzielnie- wtedy najlepiej czuć jej wyjątkowy aromat. Doskonale współgra z winem wytrawnym. Szynkę iberyjską polecam każdemu miłośnikowi


Bartosz